24-09-2024

EKLE –ÇIKAR İŞLEMLERİ

Enstitümüzün Değerli Öğrencisi,

2024/2025 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı 30 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.

Enstitümüzde ders ekle-çıkar işlemleri 30 Eylül-04 Ekim 2024 tarihleri arasında, kapanan dersler için Oracle Sistemi üzerinden, diğer dersler için diğer dersler için Ekle/Sil Formunu (Form 10) doldurup danışmanına onaylattıktan sonra Öğrenci İşleri’ne müracaat ile yapılacaktır.

Bir lisansüstü dersin açılabilmesi için ilgili derse en az 1 (bir) doktora öğrencisi veya 2 (iki) yüksek lisans öğrencisinin kayıtlı olması gerekmektedir. Bu nedenle, ders ekle-çıkar işlemleri sonunda 1 (bir) yüksek lisans öğrencisinin kayıtlı bulunduğu dersler Enstitümüzce kapatılacaktır (http://panel.fbe.deu.edu.tr/ açılan dersler ve kayıtlanan öğrenci sayılarını öğrenebilirsiniz). Öğrencilerimizin, kayıtlandıkları tüm dersleri takip etmeleri ve kredi eksiği nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için kapanan derslerinin yerine 30 Eylül-04 Ekim 2024 tarihleri arasında açık bulunan derslerden seçim yapmaları gerekmektedir.

Ekle-çıkar işlemlerinden sonra da danışman onayı gerektiğini hatırlatır, tüm öğrencilerimize yeni öğretim döneminde sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü