04-01-2023

Aydem Enerji Şirketi tarafından, faaliyet alanı çerçevesinde yüksek lisans ve/veya doktora tezi öğrencilerine destek programı oluşturulmuştur. Söz konusu program kapsamında, tez çalışmasına; bilgi birikimi, veri seti, çalışma alanı ve maddi destek başlıklarında destek olunacaktır. Belirtilen tez öneri konuları özelinde, “Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Destek Programı” na dâhil olmak isteyen yüksek lisans ve/ veya doktora öğrencileri aşağıdaki bağlantı aracılığıyla programa başvuru yapabilirler. Başvuruyu sonlandırmadan önce özgeçmiş dosyası ve tez önerisine ait özet yazısı ek belge olarak eklenmelidir.

Başvuru linki:

Önerilen Tez Konuları;

• Kesinti Verileri Kullanarak Etkili Bakım Planlama (Bakım Operasyonları Optimizasyonu, Öngörücü Bakım)
  • Elektrik Tüketimi Talep Tahminleme
  • Veri Odaklı Modellere Dayalı Kayıp-Kaçak Tespit Analizi (Anomali tespiti, Elektrik Hırsızlığı)
  • Kısa Dönemli Mekânsal ve Zamansal Yük Tahmini
  • Müşteri / Abone Segmentasyonu
  • Teknik Kayıp Belirleme Metodolojisi
  • Yazılı Kanalardan Gelen Şikâyetlerin Doğal Dil İşleme ile Analiz Edilmesi (Sosyal Medya Analizi,Kep Analizi)
  • İK Analitiği
  • Adalanmanın Elektrik Dağıtım Sistemine Etkisi
  • E-Mobilite