07-09-2020

Değerli Personelimiz, Öğrencilerimiz ve Misafirlerimiz,

İzmir Valiliği Hıfzıssıhha Kurulunun 04.09.2020 tarih ve 2020/110 sayılı kararı gereğince tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü ile giriş yapma zorunluluğu getirilmiş olup bu kapsamda tüm üniversite personelimizin, öğrencilerimizin ve misafirlerimizin Enstitümüzde yürütecekleri is ve işlemler ile alacakları hizmetler için mutlak suretle dijital veya basılı olarak Hayat Eve Sığar (HES) kodu belgesi temin ederek gelmeleri gerekmektedir.

Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

HES Kodu Nasıl Alınır?

1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir.

“HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

HES uygulamasını AppStore’dan ve Google Play’den indirebilirsiniz.

2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023‘e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

Örnek; HES 12345678901 1234 45

Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacaktır.

3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

T.C. vatandaşı değilim. HES kodumu nasıl alırım?

Sağlık Bakanlığı talimatları uyarınca, yabancı uyruklu öğrencilerimiz için Hes Kodu zorunlu hale getirilmiştir.

06 Haziran 2020 tarihinden itibaren Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk (Örneğin; TUR – Pasaportta belirtildiği gibi), Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS atıp HES kodu alınabilecektir.

Örnek; HES TUR U12345678 1986 GATES