2022/2023 Güz Yarıyılı Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!
Yerleştirme sonuçlarını görüntülemek için tıklayınız.
- Sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.
- Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde / yedek kayıtları ise 01 Ağustos 2022 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu tarafından on-line olarak yapılacaktır.
- Adaylar kesin kayıt belgelerini e-posta yolu ile gönderecek olup anabilim dalına göre belge gönderilecek e-posta adresleri ve işlem adımları aşağıda belirtilmiştir.
- Kayıt hakkı kazanan adayların DEÜ Debis Veri Girişi işlemini yapmaları gerekmektedir. İşlem için gerekli açıklama aşağıda bulunan ilişkili dosyalarda “DEÜ DEBİS Veri Girişi” dosyasında yapılmıştır. Belirtilen şekilde kullanıcı girişi yapamayanlar için ‘kullanıcı bilgileri’ ilişkili dosyalarda yer almaktadır. Bu bilgiler ile hala giriş yapamıyorsanız öğrenci işleri personeline danışınız.
- Ekte yer alan Öğrenci Kullanıcı Bilgisi listeleri içerisinde kendi adınızı / soyadınızı ya da başvurduğunuz programın ismini dosya içerisinde arayarak öğrenci numaralarınıza ulaşabilirsiniz. (arama yapmak için klavye kısayol tuşu CTRL+F)
- Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri Web üzerinden ders kayıt işlemlerini web sayfamızda ilan edilecek kayıt tarihleri arasında tamamlayarak Bölüm Başkanlıklarının onayını sağlamak zorundadırlar.
**** Kesin kayıt hakkı kazanıp ön başvuru esnasında girdikleri bilgileri belgeleyemeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybederler.
Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Kesin kayıt için gerekli olan belgeler taranarak tek bir pdf dosyası haline (doğrulama yapılması gereken belgelerde doğrulama kodlarının net görünür şekilde hazırlanması gerekmektedir) getirilip aşağıda adı geçen ilgili Anabilim Dalı öğrenci işleri personeline e-mail ile gönderilecektir (Karışıklığa neden olmamak için sadece ilgili personele mail gönderiniz. E-posta ile dosya gönderme limiti üniversitemizde 15 MB’tır. Toplam dosya boyutunuz 15 MB’dan büyük ise 15 MB’yı geçmeyecek şekilde bölebilirsiniz)
b) ALES Sonuç Belgesi (en az YL için 55 (sayısal), DR için 60 (sayısal), BÜTÜNLEŞİK DR 80 (sayısal)) veya GRE ya da GMAT (https://fbe.deu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/07/GRE-GMAT-ALES-Karsiliklari.pdf) sınavlarından Senato tarafından belirtilen eşdeğer bir puana sahip olmaları gerekmektedir. (ALES puanı sınavın açıklandığı tarihten itibaren beş (5) yıl geçerlidir. Doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık, veteriner hekimliğinde uzmanlık ve eczacılıkta uzmanlık mezunlarının doktora başvurularında ALES şartı aranmaz.)
c) İngilizce Yeterlik belgesi,
Yüksek Lisans için; DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları ile belirlenen asgari Yabancı Dil Yeterlik Sınavından (55) puan veya ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından YDS, e-YDS ve YÖKDİL (İngilizce) son 5 (beş) yıl içinde alınmış en az (50) puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puana eşdeğer son 3 (üç) yıl içinde alınmış bir puan ibraz etmesi gerekmektedir.
Kayıt hakkı kazanan adaylar için İngilizce Yeterlik Belgesi:
Yüksek Lisans giriş sınavlarında başarılı olan adaylardan kesin kayıt esnasında İngilizce Yeterlik sınavından DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları ile belirlenen asgari Yabancı Dil yeterlik puanı (65) veya ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından YDS, e-YDS ve YÖKDİL (İngilizce) en az 60 puanı ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puanı (https://denklik.yok.gov.tr/yabanci-dil-esdegerlikleri) aldıklarını belgelendirmeleri halinde yüksek lisans öğrenimlerine başlayabilecekler, söz konusu puanları sağlayamayanlar ise zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına alınacaklardır.
Doktora için; ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından (İngilizce) son 5 (beş) yıl içinde alınmış en az (55) puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puana eşdeğer son 3 (üç) yıl içinde alınmış bir puan ibraz etmesi gerekmektedir.
d) Yüksek lisans için; Lisans diploması veya mezuniyet belgesi,
Doktora için; Lisans diploması veya mezuniyet belgesi ve Yüksek Lisans diploması veya mezuniyet belgesi,
e) Yüksek Lisans için; Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge. (Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine gönderir.)
Doktora İçin; Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge ile Yüksek Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge . (Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine gönderir.)
f) Resmi onaylı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı (TC Kimlik no belirtir),
g) Kısa özgeçmiş,
h) Var ise yayınlarının bir listesi,
ı) Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi veya terhis belgesi (E-devletten alınan belgeler geçerlidir),
i) II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri için öğrenim ücreti makbuzu (Öğrenim ücreti yatırılmadan kesin kayıt işlemi yapılamaz),
j) Erkek öğrenciler için askerlik sevk tehiri istem formu (Form 4) (Dijital ortamda doldurulacaktır),
k) Kesin Kayıt Bilgi Formu (Form 11) (Dijital ortamda doldurulacaktır),
l) Tüm adaylar tarafından doldurulması gereken Form-5 (Form 5) (Dijital ortamda doldurulacaktır). Araştırma Görevlisiyseniz çalıştığınız kurumdan alınacak araştırma görevlisi olduğunuzu gösterir resmi onaylı belge. İzmir ili dışındaki bir üniversitede araştırma görevlisi olanların 35.Maddeye göre kadrosunun geçici olarak Enstitümüze aktarılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını ya da görev yaptığı kurumun bilgisi dahilinde Enstitümüze kayıtlandıklarını gösteren belge. Araştırma Görevlisi değilseniz değilim şıkkı işaretlenerek form doldurulacaktır.
II. Öğretim Öğrencilerinin Dikkatine!
ADI SOYADI | TELEFON | E-POSTA ADRESİ | ANABİLİM DALI |
Öğrenci İşleri (Nilgün GÜLERYÜZ) |
301 7962 | nilgun.baygin@deu.edu.tr | Endüstri Mühendisliği İstatistik İş Sağlığı ve Güvenliği Maden Mühendisliği |
Öğrenci İşleri (Filiz GÜRSAN) |
301 7964 | filiz.gursan@deu.edu.tr | Lojistik Mühendisliği Jeotermal Enerji Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama |
Öğrenci İşleri (Nülüfer GENÇ) |
301 7965 | nilufer.genc@deu.edu.tr | Coğrafi Bilgi Sistemleri Deprem Yönetimi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Nanobilim ve Nanomühendislik Tekstil Mühendisliği |
Öğrenci İşleri (Oktay ALKAN) |
301 7966 | oktay.alkan@deu.edu.tr | Bilgisayar Bilimleri Bilgisayar Mühendisliği Biyoteknoloji Çevre Mühendisliği Çevresel Yerbilimleri Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları Matematik |
Öğrenci İşleri (Derya ÇOBANOĞLU) |
301 7961 | derya.cobanoglu@deu.edu.tr | Biyoloji Biyomedikal Teknolojiler Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği İnşaat Mühendisliği |
Öğrenci İşleri (Ceyda ÖZTEMÜR) |
301 7963 | ceyda.oztemur@deu.edu.tr | Fizik Jeofizik Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği Kimya Makina Mühendisliği |