09-04-2019

Türkçenin dünyada yaygınlaştırılması, sevdirilmesi ve bir medeniyet dili olarak benimsetilmesi amacıyla düzenlenen Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Arası Türkçe Konuşma Yarışmasının 15. si, 11-12 Haziran 2019 Salı ve Çarşamba günleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacaktır. Kültürel etkinlik olarak iki günlük program hâlinde tasarlanmış olan yarışmaya EK 1 ‘de belirtilen şartları taşıyan, üniversitelerin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri katılacaktır. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 26 Nisan 2019 tarihine kadar katılıp katılmayacaklarını Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi mail adresine omuturkce@omu.edu.tr bildirmeleri ve 27 Nisan 2019 tarihine kadar da, Ek 2’de listelenen belgeleri doldurarak aynı mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Katılımcıların ulaşım masrafları, kendilerine ait olup; 2 (iki) kişinin (bir öğrenci, bir öğretici) konaklama ve yemek masrafları üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. Yarışma hakkında ayrıntılara ve başvuru formlarına ulaşmak için tıklayınız.