25-04-2019

2019-2020 öğretim yılında Enstitümüzün güz döneminde açacağı Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylardan YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından veya eşdeğer kabul edilen sınavların herhangi birinden son üç yıl içinde en az 50 puan aldığını belgelendiremeyenlerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan dil sınavına girmeleri gerekmektedir.

Sınav, Yabancı Diller Yüksekokulunda, 24 Haziran 2019 günü saat 10:00’da yapılacak olup, sınav gideri olarak 85 TL alınacaktır.

Sınav başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasını (http://ydy.deu.edu.tr/tr/) ziyaret ediniz.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNDA SINAVA GİRECEK ADAYLAR İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR

SORU  :         Yüksek lisans programlarına başvurabilmem için bu sınavdan kaç puan almam gerekmekte?

CEVAP :         Bu sınavdan 55 puan ve üzeri alanlar programlara başvuruda bulunabilirler.

SORU  :         Bu sınavdan alacağım puan hazırlık eğitiminden muafiyet hakkı sağlıyor mu?

CEVAP :         Türkçe eğitim yapan yüksek lisans programlarında hazırlık eğitimi yoktur. %30 veya %100 yabancı dille eğitim yapan programlara başvuracak adaylar bu sınavdan 65 puan ve üstü bir not alırlarsa zorunlu hazırlık sınıfından muaf sayılırlar.

SORU  :         Öğrenim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan bir programa kayıt yaptırmak istiyorum, bu sınavdan 55-64 arası bir puan alırsam hazırlık sınıfı okuyacak mıyım?

CEVAP :         Bu sınavdan 55 puan üstü alan adaylar yüksek lisans programına başvurabilirler. Kesin kayıt hakkı kazandıklarında hazırlık sınıfından muaf olabilmek için gerekli 65 puanı alamamışlar ise, hazırlık eğitim öncesi yapılacak olan Yabancı Muafiyet sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavdan 65 puan ve üstü alan adaylar hazırlıktan muaf sayılır, daha düşük puan alanlar 1 yıl süre ile zorunlu hazırlık sınıfına alınırlar.

SORU  :         Sınav kaydı için şahsen başvurmak gerekli mi?

CEVAP :         Sınava kaydı için gerekli belgelerinizi (Nüfus cüzdanı fotokopisi olabilir) ve dekontunuzu getiren bir başka kişi sizin adınıza kaydınızı yapabilir ve sınava giriş belgenizi teslim alabilir.