20-03-2023

Üniversitemiz, araştırmacılarına yayın desteği sağlamak ve Açık Erişimli Dergilerde yayın oranlarını artırarak atıf etkisini güçlü kılmak için araştırmacılarına destek olmaktadır. Oku ve Yayımla
(Read and Publish) Anlaşmaları, bilimsel dergi yayıncılığında yeni bir model olarak gelişmektedir. Bu model altında abonelik maliyetleri ve makaleleri açık erişim yayımlamak için ödenen Makale İşleme Ücreti (Article Processing Charge (APC)) tek bir anlaşma altında bir araya getirilmektedir. Oku ve Yayımla anlaşmaları yazarlara, yayınları kabul edildikten hemen sonra APC için ek ödeme yapmaya gerek kalmadan makalelerini açık erişim yoluyla yayımlama fırsatı sağlar.
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, “ACM (Association for Computing Machinery), American Chemical Society (ACS), Cambridge Journals Online (CJO),
Institute of Physics (IOP), SAGE” abone veritabanlarımızda yer alan açık erişimli dergilerde bu anlaşmalar sağlanmış ve duyuruları yapılmıştı.
Bu bağlamda, TÜBİTAK-ULAKBİM aracılığı ile erişim sağladığımız ve TÜBİTAK-ULAKBİM’in ulusal anlaşma yaptığı “Wiley Online Library” abone veritabanımız içerisinde yer alan ve aşağıdaki bağlantı adresinde detaylı bilgileri olan ilgili dergilerde yayın yapmak isteyen araştırmacılarımız sayfayı inceleyebilir, herhangi bir detay için ali.tas@deu.edu.tr mail adresi ile iletişime geçilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.
Bağlantı adresi:
Oku ve Yayımla (Read and Publish) Anlaşmalarımız-Dokuz Eylül Üniversitesi Açık Erişim Yayın Yapma Desteği: