04-04-2023

SUMP İzmir Projesi Genç Bursiyerlerini Arıyor !

Türkiye-Avrupa Birliği Mali İşbirliği IPA II (2014-2020) Dönemi kapsamında, 24 aylık sürede gerçekleştirilecek olan “EU Support to İzmir Sustainable Urban Mobility Plan – SUMPİzmir – Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUpİzmir)” “Move to the Future – Geleceğe Hareket Et” sloganı ile çalışmalarına başlamış olup daha iyi bir yaşam kalitesi için şehirlerdeki ve çevrelerindeki insanların ve işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmış stratejik bir plandır. Vatandaşların ve paydaşların etkin katılımına, kurumlar arasında yüksek düzeyde işbirliğine tüm ulaşım türlerinin entegre bir şekilde geliştirilmesine ve izleme-değerlendirme gibi ilkelere dayanan bu planlama anlayışı, insan odaklı, erişilebilirliği ve yaşam kalitesini yükselten, belirli bir uzmanlık alanından ziyade disiplinler arası ekip çalışmasını gerektiren, şeffaf ve katılımcı bir yaklaşıma dayanmaktadır.

İzmir Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) 4 temel bileşenden oluşmaktadır: Bileşen 1. Analiz ve Kapsam Belirleme, Bileşen 2. SUMP Stratejisi Geliştirme, Bileşen 3. Tedbir Planlaması ve SUMP Kabulü, Bileşen 4. Kapasite Geliştirme, Eğitim ve Görünürlük.

SUMPİzmir Projesinin İzmirliler tarafından benimsenmesi, kent ölçeğinde projenin yaygınlaştırılması, özellikle gençlerin sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını verimli bir şekilde değiştirmeleri ve geleceğe aktarmaları amacıyla 7 üniversite öğrencisine “Proje Bursiyeri” olarak SUMPİzmir Proje ekibine katılma imkanı verilecektir.

Özgeçmişlerinizi ve niyet mektuplarınızı bizimle paylaşın !

Başvuru için e-posta adresi: sumpizmir@izmir.bel.tr
İlan Tarihi: 03 Nisan 2023
Son Başvuru Tarihi: 10 Nisan 2023
İlan İsmi: SUMP İzmir Genç Elçiler