20-02-2019

Mevlana Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 akademik yılında, üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurtdışı üniversitelerde değişim öğrencisi olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için başvuru koşulları, izlenmesi gereken yol ve süreç hakkında Dış İlişkiler Koordinatörlüğü (www.international.deu.edu.tr) anasayfasında “Mevlana Duyurulan” başlığı altında İngilizce ve Türkçe duyuru yapılmış olup; söz konusu duyuru aşağıda ayrıca verilmiştir.

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin, 12 Şubat 2018 – 5 Mart 2018 tarihleri arasında “Dokuz Eylül Üniversitesi-Öğrenci Değişim Programları Başvuru Sistemi” üzerinden “Çevrimiçi Başvuru Formunu” doldurup çıktısını aldıktan sonra, onaylı transkriptleri (İngilizce) ile birlikte en geç 5 Mart 2018 (saat 17:00) tarihine kadar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne şahsen ulaştırmaları gerekmektedir. Geçerli başvurularını ileten öğrencilerin, tercih ettikleri anlaşmalı yurtdışı üniversitenin eğitim diline göre; Mevlana Değişim Programı Başvuru Süreci kapsamında, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek olan İngilizce sınavı veya İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek olan Arapça sınavına katılmaları gerekecektir.