06-04-2022

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin “Kastamonu University Journal of Engineering and Sciences (KUJES)” isimli bilimsel dergisi 2015 yılında yayın hayatına başlamış olup, mühendislik ve fen bilimlerinin tüm alanlarında özgün ve nitelikli araştırma makaleleri yayınlamayı amaçlayan uluslararası hakemli bir açık erişim dergisidir.

KUJES Dergisi, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez İngilizce dilinde ve elektronik olarak yayın yapmaktadır. Yazarlar tarafından gönderilen makaleler editör kurulu ve uluslararası hakemler tarafından değerlendirilmekte, makalelerin hakemlik süreçlerinde çift taraflı kör hakemlik uygulaması kullanılmaktadır. Dergipark çatısı altında faaliyet gösteren ve diğer uluslararası indekslerde taranan dergi statüsünde yayın hayatını sürdüren KUJES Dergisi tamamen açık erişimli ve ücretsiz yayın politikasına sahiptir.

2022 yılı itibariyle yapılacak yayınlarda DOI numarası atanacak olup, böylelikle dergimizde yayımlanan makaleler ulusal ve uluslararası araştırmacılar tarafından da ha hızlı ve ayrıntılı bir şekilde

takip edilebilecektir.

Dergiye https://dergipark.org.tr/tr/pub/kastamonujes adresinden ulaşabilmekte olup, araştırmacılarıın değerli çalışmaları beklenmektedir.