02-02-2022

Atatürk Üniversitesi’nin desteğiyle ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerindeki Güncel Gelişmeler Sempozyumu (ISCDFAMS-2022/1st International Symposium on Current Developments in Fundamental and Applied Mathematics Sciences), 23 Mayıs – 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde COVID-19 nedeniyle çevrimiçi olarak yapılacaktır. Dünyanın her köşesinden matematikçileri buluşturan bu sempozyumun programı, açılış konuşması, çağrılı ana konuşmalar, dizi konuşmalar ve genç akademisyen konuşmaları ile kısa söyleşilerden oluşmaktadır.

Uzmanlık alanı itibariyle deneyim sahibi olan davetli konuşmacılar ile başarılı akademisyenler teorik ve uygulamalı matematik konularındaki birikimlerini tüm bilim insanlarına aktarma imkanı bulmuş olacaktır. Bu sempozyumda lisans, lisansüstü öğrencileri ve bilim insanları bilgi transferi yapacakları gibi ortak çalışma yürütme şansı elde edeceklerdir. Tüm akademisyenlerin çevrimiçi olarak düzenlenen bu sempozyum ile pandemi koşullarında bir araya gelme şansı yakalayacakları gibi birlikte bilimsel çalışma yapmaya da teşvik edici bir ortam oluşturulacaktır. İlgili sempozyuma ait web sayfasında (www.iscdfams.com) ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir.