20-01-2019

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, kuruluşundan bugüne kadar geçen 69 yıl boyunca Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki kültürel değişim programlarım desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu 1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur, ve bütçesi iki ülke hükumetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerikan vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletlerinde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik verilen Yüksek Lisans ve Doktora Bursumuza son başvuru tarihi 10 Nisan 2019’dur ve bursu kazanan kişiler Amerika Birleşik Devletlerindeki eğitimlerine 2020-2021 akademik yılı Güz Döneminde başlayacaklardır.

Komisyonumuz, Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50,000.00 Amerikan Dolarına kadar olup bunun yanı sıra bursiyerlerin Amerika’ya gidiş ve programlan sona erince dönüş uçak biletleri ve sağlık sigortaları sağlanmaktadır.

Bu burs programlarına başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr web sitesi adresinden ulaşabilirler