07-01-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereği 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılında Enstitümüz Yüksek lisans Programlarına başvuracak adayların, (İngilizce Hazırlık eğitiminin Güz yarıyılında başlaması ve yıllık olması nedeniyle) ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından (İngilizce) en az 60 puan veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puanı son üç yıl içinde aldığını belgelendirmesi,  belgelendiremeyenlerin  Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nde 10.01.2020 tarihinde, saat 09.30’da yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girmeleri ve bu sınavdan en az 65 puan almaları gerekmektedir.

(Bu sınav, şu an DEÜ öğrencisi olanlar için değil, Enstitümüzde bahar döneminde açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacak olan öğrenciler içindir.)

Geçerli Yabancı Dil Yeterlik Belgesi olmayan adayların yüksek lisans başvurusu alınamayacaktır.

Yabancı Dil Yeterlik Sınavı başvuru tarihi ve Kayıt yeri:

Sınav Başvuru Tarihi:            06-09 Ocak 2020 (09 Ocak 2020 günü Saat 12.00‘ye kadar kayıt alınacaktır.

Sınav Başvuru Yeri:               D.E.Ü. Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu – Buca

Yabancı Diller Öğrenci İşleri Birimi Tel:        301 08 33