12-01-2021

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2020/2021 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ADAYLARINA DUYURU

2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitümüz Yüksek lisans Programlarına başvuracak adayların, Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince, başvuru koşulu olarak yabancı dil başarısı sağlamaları gerekmektedir. Bu kapsamda;

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil (İngilizce) sınavından, son beş yıl içinde en az 60 puan alınmış başarı belgesine veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden başarı belgesine sahip olmaları,

İngilizce sınav başarı belgesi bulunmayan adayların, başvuru koşulunu sağlamak üzere; Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 29 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girmeleri ve bu sınavdan en az 65 puan almaları gerekmektedir.

Adayların yeterlik sınav başvuruları, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 08 – 21 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak olup sınavın başvurusuna ve uygulanmasına ilişkin ayrıntılı bilgiye, Yabancı Diller Yüksekokulunun web sayfası üzerinden (http://www.ydy.deu.edu.tr) erişilebilecektir.

Geçerli yabancı dil başarı belgesi bulunmayan adayların yüksek lisans başvurusu alınamayacaktır.

Yabancı dil başarı koşulunu sağlayan adaylar, lisansüstü kabul sınavlarında başarılı olmaları halinde öğrenimlerine ders aşaması ile başlayacaklardır. Hazırlık Sınıfı Eğitimi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yıllık olarak verilmekte olup bahar yarıyılı için yabancı dil hazırlık aşaması bulunmamaktadır.