10-02-2022

2021/2022 Bahar Dönemi Ders Kayıt İşlemleri

Öğretim Üyelerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine,
Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-2022 öğretim yılı Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri DEBİS web sistemi üzerinden 14 Şubat 2022 Saat 14:00 – 16 Şubat 2022 Saat 23:59 (sistem belirtilen zaman aralığı içerisinde, mesai dışı saatlerde de açık olmaktadır) tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir. Kayıt yenileme işlemleri yalnızca belirtilen tarih ve saat aralığında aktif olacaktır. Sistem üzerinde öğrenci ilk olarak web kayıt işlemini gerçekleştirecektir. Öğrencinin web kayıt işlemini gerçekleştirmesinden sonra, danışman öğretim üyesinin sistem üzerinden öğrencinin bu kayıt işlemini onaylaması gerekmektedir  (Yeni kayıtlanıp ilk döneminde olan öğrencilerin danışmanı geçici olarak öğrencisi oldukları anabilim dalının “Anabilim Dalı Başkanı”dır). Web kayıt sisteminin kullanımı hakkında hazırlanan yardım belgesine “ilişkili dosyalar” bölümündeki “Web Kayıt Yardım Belgesi” dosyasını tıklayarak ulaşabilirsiniz. Haftalık ders programlarına  http://panel.fbe.deu.edu.tr/ sayfasında yer alan ilgili Anabilim Dalını seçerek kayıtlı olduğunuz programın altından ulaşabilirsiniz. Derslerin ne şekilde yapılacağı (online veya yüz yüze) bilgisine Haftalık Ders Programından ulaşılabilecektir.

WEB KAYIT YARDIM KILAVUZU

Hatırlatmalar:
1- Ders kayıt formlarının imzalı çıktıları enstitüye teslim edilmeyecektir.
2- İkinci öğretim öğrencileri örgün öğretimden ders almak istediğinde bu dersler için de harç ödemeleri gerekmektedir.
3- Örgün öğretim öğrencileri ikinci öğretim derslerinden almak istediğinde harç ödemeleri gerekmektedir.
4- İkinci öğretim programından ders alan öğrenciler harç dekontlarını Öğrenci İşleri Birimindeki ilgili personele e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.
5- DEBİS şifrenizi bilmiyorsanız ya da unuttuysanız bu bağlantıdaki adımları takip ediniz.
6- Aynı öğretim üyesinden bir dönemde 2’den fazla ders alınamaz.
7- FBE Ortak Zorunlu Dersleri aşağıda bilgisi verilen anabilim dalı, program ve öğretim üyeleri üzerine açılmıştır.
8- Üniversitemiz öğrencileri katkı payı/öğrenim ücretleri ile materyal ücretlerini Ziraat Bankası şubeleri, ATM ve internet şubesi yoluyla yapabilmektedir. Bununla birlikte,  öğrencilerimizin yukarıda belirtilen ücretleri kart ile ödeyebilmeleri için gerekli çalışmalar tamamlanmış olup tüm öğrencilerimiz https://harc.deu.edu.tr/ adresinden giriş yaparak ücretlerini yurtiçi ve yurtdışından sanal pos ile ödeyebileceklerdir.

Yüksek Lisans seviyesi dersleri
FBE 5555 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Türkçe,  Perşembe 2-3- ve 4. saatler 1. Şube) Online | Doç.Dr. Nurdan GÜNEŞ ( Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları > Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları Yüksek Lisans)

FBE 5555  Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Türkçe, Cuma 2-3- ve 4. saatler 2. Şube) Online | Doç.Dr. Nurdan GÜNEŞ ( Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları > Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları Yüksek Lisans)

FBE 5557 Scientific Research Techniques and Publication Ethics (İngilizce, Perşembe 6-7 ve 8. saatler 1. Şube) Online | Doç.Dr. Nurdan GÜNEŞ (Makine Müh. > Makine Teorisi ve Dinamiği Yüksek Lisans)