12-04-2021

İzmir Üniversiteleri Platformu Engelsiz Üniversite Operasyon Grubu tarafından “Deprem ve Engellilik” konulu tüm İzmir üniversiteleri öğrencilerine yönelik, engelli bireylerin deprem sırasında engel türüne uygun önlemler alabilmesi ile ilgili AKUT uzmanlarının katkı sağlayacağı çevrimiçi bir eğitim planlanmıştır. Bu eğitim kapsamında edinilen bilgiler ışığında öğrencilerden, engel türlerine göre kendilerini ifade edebilecekleri şekilde (İşaret dili, alt yazı ve sesli betimleme yoluyla) kısa videolar çekmeleri talep edilecektir. Öğrencilerin alabilecekleri önlemlere ilişkin iletecekleri kısa videolar ise sosyal medya ve farklı platformlarda paylaşılmak amacıyla birleştirilecektir. Engelli öğrenci videolarından oluşan bu çalışma ile engellilik ve doğal afetler konularında farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.