29-12-2021

ARAŞTIRMA PROJESİ İÇİN LİSANSÜSTÜ BURSİYER DUYURUSU

Avrupa Birliği Horizon2020 PRIMA programı kapsamında desteklenen ve uluslararası olarak yürütülen bir araştırma projesinde burslu olarak çalışacak yüksek lisans öğrencileri aranmaktadır.

Projenin başlığı “Sustainable Groundwater Resources Management by Integrating Earth Observation Derived Monitoring and Flow Modelling Results (RESERVOIR)” olup, çalışmada sürdürülebilir yeraltı suyu yönetimini amaçlayan, uzaktan algılama ve hidrojeolojik veri ile bütünleşmiş yeraltı suyu akım ve geomekanik modellerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Uydular ile algılanan zemin çökmesi, yeraltı suyu çekimi ile ilişkilendirilmesi ile özgün bir yeraltı suyu akım modelleme süreci geliştirilecektir. Çalışmalar, Çevre Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bünyesinde Prof. Dr. Alper Elçi ve Doç. Dr. A. Hakan Ören’nin gözetiminde gerçekleştirilecektir.

Bursiyer adayların, Çevre Mühendisliği veya İnşaat Mühendisliği lisans/yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru durumu, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalında lisansüstü programına kabul ve kayıt işlemi sonrası kesinleşecektir.

Programa başvuru sürecine ilişkin bilgiler için: https://fbe.deu.edu.tr

Bursiyer adayında tercih edilecek özellikler

• Coğrafi Bilgi Sistemlerini kullanabilmek
  • Çok iyi düzeyde İngilizce bilmek