30-01-2023

Enstitülerimizde Doktora programlarında eğitim gören öğrencilerinizin/araştırmacılarınızın mezun olma koşullarından biri olan “en az bir adet bilimsel makale yayımlanması” kriterini yerine getirmek için, aşağıda adresi belirtilen veritabanları içerisindeki açık erişimli dergilerde (alanlarına uygun) yayın yapabilirler.

Üniversitemiz, araştırmacılarına yayın desteği sağlamak ve Açık Erişimli Dergilerde yayın oranlarını artırarak atıf etkisini güçlü kılmak için araştırmacılarına destek olmaktadır. Oku ve Yayımla (Read and Publish) Anlaşmaları, bilimsel dergi yayıncılığında yeni bir model olarak gelişmektedir. Bu model altında abonelik maliyetleri ve makaleleri açık erişim yayımlamak için ödenen Makale İşleme Ücreti (Article Processing Charge (APC)) tek bir anlaşma altında bir araya getirilmektedir. Oku ve Yayımla anlaşmaları yazarlara, yayınları kabul edildikten hemen sonra APC için ek ödeme yapmaya gerek kalmadan makalelerini açık erişim yoluyla yayımlama fırsatı sağlar.

23 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısında da bahsedilen; Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, “ACM (Association for  Computing Machinery), American Chemical Society (ACS), Cambridge Journals Online (CJO), Institute of Physics (IOP), SAGE ve Wiley Online Library” abone veritabanlarımızda yer alan

açık erişimli dergilerde bu anlaşmalar sağlanmıştır.

Belirtilen abone veritabanlarımızda yer alan ilgili dergilerde yayın yapmak isteyen araştırmacılarımız https://kutuphane.deu.edu.tr/tr/oku-ve-yayimla-read-and-publish-anlasmalarimiz/  bağlantı adresinden detaylı bilgilere ulaşabilir, herhangi bir detay için ali.tas@deu.edu.tr mail adresi ile iletişime geçebilirler.