20-10-2023

Sanayimizin ihtiyaç duyduğu doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite- sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen ve ilk kez 2018 yılında çağrıya çıkılan 2244-Sanayi Doktora Programı ile doktoralı araştırmacılar yetiştirilmekte ve sanayide istihdamları  desteklenmektedir. Sanayi Doktora Programı kapsamında yapay zekadan, bilgi güvenliğine; biyoteknolojik ilaç teknolojilerinden, enerji depolama teknolojilerine; geniş bant teknolojilerinden, robotik, mekatronik ve otomasyona kadar pek çok alanda desteklenen doktora öğrencilerimize eğitimleri süresince burs desteği ve doktora mezuniyeti sonrası 36 aya kadar istihdam desteği sağlanmaktadır.

Tüm üniversite ve araştırma altyapılarımız, 2244-Sanayi Doktora Programı 2023 yılı çağrısına 24 Kasım 2023 tarihine kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (ebideb.tubitak.gov.tr) üzerinden çevrim içi olarak başvuru yapabilirler.