29-12-2021

AYRINTILI BİLGİ

Tüm başvurular yok.gov.tr adresinde bulunan Genel İşlemler altında Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi (BODSİS) üzerinden Engelli Birimi Temsilcisi aracılığı ile alınacaktır.

• Başvuru Formlarının, sorumlu akademisyen veya idari personel tarafından üniversitenin Engelli Birimi Temsilcisi ile birlikte doldurulması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan üniversitenin tüm soruları eksiksiz olarak cevaplaması ve başvurduğu her alan için faaliyetlerini ve mekânlarını gösteren en az 10 fotoğrafı başvuruya yüklemesi gerekmektedir.
  • Mekânda erişimde düzenlemeler olmaksızın eğitimde erişime ulaşılamayacağından, başvuru formunda mekânda ve eğitimde erişim sorularının birlikte doldurulması istenmektedir.
  • Mekânda erişimde düzenlemeler olmaksızın sosyo-kültürel faaliyetlerde erişime ulaşılamayacağından, başvuru formunda mekânda ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişim sorularının birlikte doldurulması istenmektedir.
  • Sistem üzerinden yapılan başvuru çıktılarının ve Senato Kararının, üniversite rektörlükleri aracılığıyla Başkanlığımıza resmi yolla sadece EBYS üzerinden gönderilmesi gerekmekte olup ayrıca fiziki dosya istenmemektedir.
  • Başvuru ile ilgili destekleyici fotoğrafların eksik olduğu ya da sunulan bilgilerin doğru olmadığı, belirtilen koşullara uygun olmayan başvurular, değerlendirmeye alınmadan, usulden elenecektir.
  • Başvuru özelinde gerektiğinde yerinde inceleme yapılacaktır.
  • YÖKSİS dışında e-posta ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.
  • Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanı geçerlilik süresi üç yıldır ve bu sürenin sonunda üniversitenin başvuracağı yıla ait ölçütlere göre aynı alana tekrar başvurunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  • 18 Şubat 2022 mesai bitiminden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ

Duyuru                                     :  24 Aralık 2021