25-02-2022

2021/2022 Bahar Yarıyılı Ek Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!

Yerleştirme sonuçlarını görüntülemek için tıklayınız.

  • Sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.
  • Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 25 Şubat 2022 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu tarafından on-line olarak yapılacaktır.
  • Covid-19 pandemisi koşulları nedeniyle adaylar kesin kayıt belgelerini e-posta yolu ile gönderecek olup anabilim dalına göre belge gönderilecek e-posta adresleri ve işlem adımları aşağıda belirtilmiştir.
  • Kayıt hakkı kazanan adayların DEÜ Debis Veri Girişi işlemini yapmaları gerekmektedir. İşlem için gerekli açıklama aşağıda bulunan ilişkili dosyalarda “DEÜ DEBİS Veri Girişi” dosyasında yapılmıştır. Belirtilen şekilde kullanıcı girişi yapamayanlar için ‘kullanıcı bilgileri’ ilişkili dosyalarda yer almaktadır. Bu bilgiler ile hala giriş yapamıyorsanız öğrenci işleri personeline danışınız.
  • Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri Web üzerinden ders kayıt işlemlerini web sayfamızda ilan edilecek kayıt tarihleri arasında tamamlayarak Bölüm Başkanlıklarının onayını sağlamak zorundadırlar.

**** Kesin kayıt hakkı kazanıp ön başvuru esnasında girdikleri bilgileri belgeleyemeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybederler.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kesin kayıt için gerekli olan belgeler taranarak tek bir pdf dosyası haline (doğrulama yapılması gereken belgelerde doğrulama kodlarının net görünür şekilde hazırlanması gerekmektedir) getirilip aşağıda adı geçen ilgili Anabilim Dalı öğrenci işleri personeline e-mail ile gönderilecektir (Karışıklığa neden olmamak için sadece ilgili personele mail gönderiniz. E-posta ile dosya gönderme limiti üniversitemizde 15 MB’tır. Toplam dosya boyutunuz 15 MB’dan büyük ise 15 MB’yı geçmeyecek şekilde bölebilirsiniz)

a) Aday numarası
b) ALES Sonuç Belgesi (en az YL için 55 (sayısal), DR için 60 (sayısal), BÜTÜNLEŞİK DR 80 (sayısal)) veya GRE ya da GMAT (https://fbe.deu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/07/GRE-GMAT-ALES-Karsiliklari.pdf) sınavlarından Senato tarafından belirtilen eşdeğer bir puana sahip olmaları gerekmektedir. (ALES puanı sınavın açıklandığı tarihten itibaren beş (5) yıl geçerlidir. Doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık, veteriner hekimliğinde uzmanlık ve eczacılıkta uzmanlık mezunlarının doktora başvurularında ALES şartı aranmaz.)
c) İngilizce Yeterlik belgesi,
Yüksek Lisans için; DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları ile belirlenen asgari Yabancı Dil Yeterlik Sınavından (65) puan veya ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından (İngilizce) son 5 (beş) yıl içinde alınmış en az (60) puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puana eşdeğer son 3 (üç) yıl içinde alınmış bir puan ibraz etmesi gerekmektedir. (Biyoloji Yüksek Lisans, Veri Bilimi Yüksek Lisans, Veri Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) programı başvurularında İngilizce Yeterlik Belgesi Koşulu aranmaz)
Doktora için; ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından (İngilizce) son 5 (beş) yıl içinde alınmış en az (55) puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puana eşdeğer son 3 (üç) yıl içinde alınmış bir puan  ibraz etmesi gerekmektedir.
d) Yüksek lisans için; Lisans diploması veya mezuniyet belgesi,
Doktora için; Lisans diploması veya mezuniyet belgesi ve Yüksek Lisans diploması veya mezuniyet belgesi,
e) Yüksek Lisans için; Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge. (Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine gönderir.)
Doktora İçin; Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge  ile Yüksek Lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge . (Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine gönderir.)
f) Resmi onaylı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı (TC Kimlik no belirtir),
g) Kısa özgeçmiş,
h) Var ise yayınlarının bir listesi,
ı) Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi veya terhis belgesi (E-devletten alınan belgeler geçerlidir),
i) Erkek öğrenciler için askerlik sevk tehiri istem formu (Form 4) (Dijital ortamda doldurulacaktır),
j) Kesin Kayıt Bilgi Formu (Form 11) (Dijital ortamda doldurulacaktır),
k) Tüm adaylar tarafından doldurulması gereken Form-5  (Form 5) (Dijital ortamda doldurulacaktır). Araştırma Görevlisiyseniz çalıştığınız kurumdan alınacak araştırma görevlisi olduğunuzu gösterir resmi onaylı belge. İzmir ili dışındaki bir üniversitede araştırma görevlisi olanların 35.Maddeye göre kadrosunun geçici olarak Enstitümüze aktarılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını ya da görev yaptığı  kurumun  bilgisi  dahilinde Enstitümüze kayıtlandıklarını gösteren  belge. Araştırma Görevlisi değilseniz değilim şıkkı işaretlenerek form doldurulacaktır.

 

Öğrenci Kullanıcı Bilgisi İçin Anabilim Dalınızdan Sorumlu Personel İle İletişime Geçiniz.

WEB KAYIT YARDIM KILAVUZU

 

ÖĞRENCİ İŞLERİ PERSONEL VE İLGİLİ ANABİLİM DALI LİSTESİ
ADI SOYADI TELEFON   E-POSTA ADRESİ ANABİLİM DALI
Nilgün GÜLERYÜZ 301 7962 nilgun.baygin@deu.edu.tr İş Sağlığı ve Güvenliği
Filiz GÜRSAN 301 7964 filiz.gursan@deu.edu.tr Mimarlık
Şehir ve Bölge Planlama
Nülüfer GENÇ 301 7965 nilufer.genc@deu.edu.tr Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Oktay ALKAN 301 7966 oktay.alkan@deu.edu.tr Çevre Mühendisliği
Derya ÇOBANOĞLU 301 7961 derya.cobanoglu@deu.edu.tr Deniz Bilimleri ve Teknolojisi
İnşaat Mühendisliği
Ceyda ÖZTEMÜR 301 7963 ceyda.oztemur@deu.edu.tr Makina Mühendisliği

 

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast