12-02-2019

Öğretim Üyelerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine,

Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-2019 öğretim yılı BAHAR dönemi kayıt yenileme işlemleri DEBİS web sistemi üzerinden 13 Şubat 2019 Çarşamba saat 13:00 – 17 Şubat 2019 Pazar saat 23:59 (sistem belirtilen zaman aralığı içerisinde, mesai dışı saatlerde de açık olmaktadır.) tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir. Kayıt yenileme işlemleri yalnızca belirtilen tarih ve saat aralığında aktif olacaktır.

Sistem üzerinde öğrenci ilk olarak web kayıt işlemini gerçekleştirecektir. Öğrencinin web kayıt işlemini gerçekleştirmesinden sonra, danışman öğretim üyesinin sistem üzerinden öğrencinin bu kayıt işlemini onaylaması gerekmektedir.  (Yeni kayıtlanıp ilk döneminde olan öğrencilerin danışmanı geçici olarak öğrencisi oldukları anabilim dalının “Anabilim Dalı Başkanı”dır.) Web kayıt sisteminin kullanımı hakkında hazırlanan yardım belgesine Web Kayıt Yardım Belgesi linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hatırlatmalar:

1- Ders kayıt formlarının imzalı çıktıları enstitüye teslim edilmeyecektir.

2- İkinci öğretim öğrencileri örgün öğretimden ders almak istediğinde bu dersler için de harç ödemeleri gerekmektedir.

3- Örgün öğretim öğrencisi de ikinci öğretim derslerinden almak istediğinde harç ödemeleri gerekmektedir.

4- DEBİS şifrenizi bilmiyorsanız ya da unuttuysanız bu bağlantıdaki adımları takip ediniz.

5- FBE Ortak Zorunlu Dersleri aşağıda bilgisi verilen anabilim dalı, program ve öğretim üyeleri üzerine açılmıştır.

Yüksek Lisans seviyesi dersleri olan

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Türkçe, Pazartesi 2, 3 ve 4.saatler)

FBE 5555     Prof.Dr. Selçuk NAS (Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği > Deniz Ulaştırma Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans)

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Türkçe, Salı 2, 3 ve 4.saatler)